Категории слева
Вы не авторизованы, пожалуйста войдите в свой аккаунт!

Рецензия на Marilyn Manson - Heaven Upside Down (2017

8 октября 2017, Администратор

Хто цей потужний старий, який травмувався на концерті прямо перед виходом нового альбому, отримав порцію проклять від колишнього клавішника (і уїдливий коментар щодо розмірів пеніса, колись оспіваного Дженной Джеймсон), а тепер переживає маргінальний період в кар'єрі, все одно залишаючись в центрі уваги? Його звуть Мерилін Менсон і два роки тому він випустив готик-блюзовую платівку «The Pale Emperor», прийняту всіма радо і з ентузіазмом. Всім здалося, що ставний ветеран знайшов своє місце в околокіношном нуаре і нарешті вже вгамувався. Чи не так сталося як гадалося — Менсон вирішив повернутися на орбіту Еліса Купера, ближче до глемовому шок-року з індустріальними партіями, відв'язними гітарними соло і вовчим хрипом. Нової публіки це не принесе, критикам не сподобається, але артист в своєму бажанні забратися назад в стічну канаву немодній музики все одно викликає повагу. Перш за все, тому що він потужний старий і відмінно знає, що робить.

Плакатних заяв на «Heaven Upside Down» вистачає — Менсон, наприклад, повідомляє в «Je$u$ Cri$i$», що під його музику треба битися і трахатись, а в музичному відношенні брутальної грайливості ще більше. Наприклад, гранд-фінал «Threats Of Romance» походить на пародійний кабаре-індастріал Sister Machine Gun самого кінця 90-х. Менсон залишається в статусі Карабаса, Баби Яги та темного патриція, трохи турбується, що під час оргії віагра раптом перестане працювати. Між нами, кошти, які використовує музикант, ще діють. У «Say10» він показує, що створення хітів за старими лекалами для його групи ще цілком собі справа нікчемна, але великих хітів при цьому не пропонує. Все це в цілому нагадує конструкції сет-листів Менсона на концертах, коли нових пісень в наявності всього три-чотири, а все інше — хіти і кавери. І оскільки артист як концертує виконавець більш, ніж успішний, навіщо все міняти? Мало того, можна ще й зробити платівку, умовно схожу на свій концерт, — з тінями старих образів і гучністю інструментів, яка трохи вище, ніж цього вимагають глемовие мелодії (той же титульний номер «Heaven Upside Down»).

До речі про кавер. Нервовий вузол «Heaven Upside Down» — це зовсім не меланхолійні некро-блюзи, а номер з красивим і дуже підходящим Менсону назвою «Saturnalia». Фактично це імпровізація на основі «Bela Lugosi's Dead» групи Bauhaus, і всередині неї музиканту як фронтмену і комічному демагогу цілком комфортно і привільно. Дистанція треку довга, можна вдосталь покривлятися і повалятися на підлозі з мікрофоном — що ще потрібно людині, давно всі свої ударні пісні написав і тепер просто лукаво що загрожує чорним нігтем на всі боки. «Нехай нові хіти складають ті, у якого старі погані», — ймовірно, мислить Менсон, і його новий альбом — щільний, з грувом, дуже похмурий і бравий свідоцтво про те, що артист знає про лояльність свого слухача і не буде пропонувати йому занадто багато за ті ж гроші. І те, що викладено на умовному прилавку у артиста, все одно сильно перевершує по чарівності будь-яку продукцію в тому ж жанрі, де залишилися тільки клоуни та зовсім пропащі люди вже похилого віку.

Рейтинг: 0, Голосов: 0, 54 просмотра